Svake godine u 25 zemalja u svijetu od 07. do 14.02. obilježava se Međunarodni tjedan braka (Marriage Week International, Geneva) koji kroz razne aktivnosti i događanja promovira ulaganje u brak. Prvi Tjedan braka otvorili su tadašnji britanski premijer John Major i njegova supruga.

history UK

U nekim zemljama poput Mađarske i Slovačke supruge predsjednika tih država podržale su inicijativu Tjedna braka, dok je u Irskoj 2010. to učinila i sama predsjednica Mary McAleese.

Inicijativu Tjedan braka pokrenuli su Richard i Maria Kane 1997. godine u Velikoj Britaniji jer su bili svjesni koliko je važno na vrijeme ulagati u bračne odnose.

Richard i Maria Kane dolaze u Hrvatsku 07. prosinca 2015. na poziv Udruge Fokus (ogranak Fokus obiteljski život). Udruga Fokus s inicijativom Hrvatskog tjedna braka započela je prošle godine, smatrajući da je potrebno osnažiti predanje braku te na taj način potaknuti promjene u društvu na svim razinama, bilo da se radi o pojedincima, udrugama, korporacijama ili vjerskim zajednicama.

Pozivamo Vas da podržite inicijativu Hrvatskog tjedna braka  te prisustvujete promociji inicijative s Richardom i Mariom Kane 7.12. u 19h u prostoru udruge Fokus.