Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
pakikpokik
June 9, 2010
9:33 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
314sp_Permalink sp_Print

Draga myself (to stvarno čudno zvuči ;), no šalu na stranu. Vaša situacija je u jednu ruku komplicirana, a u drugu vrlo razumljiva. Naime, vrlo je teško nekome vjerovati nakon što sa "kolegom" razmjenjuje poruke (tko zna kakvog) sadržaja, i što onda kaže da joj ili mu te stvari ništa ne znače. Draga myself, vjerujem da pošto ste udani, da niste više malodobni, da razumijete kakav je to efekt moglo imati na vašeg supruga. Samo se stavite u njegovu poziciju. Ako ste s nekim u braku niti godinu dana, a već se dopisujete sa nekim na poslu, što vaš suprug može očekivati od vas... druge godine? Pete? Kada stvarno zagusti? Ja ne savjetujem ljude tako da obilazim kao maca oko vruče kaše, nego radim "direktno" savjetovanje, jer je takvo najbrže i najučinkovitije. Stoga, eto moje procjene (koja je na površini možda "gruba", ali situacija je ozbiljna i moramo skinuti rukavice - nazovimo to "šok-terapijom").
1. Ja vam ne vjerujem da ne znate zašto ste se dopisivali sa "kolegom" i da vam to ništa ne znači. Pretražite naše stranice, gdje ćete moći vidjeti što znači emocionalna afera. Vi možda niste počinili fizički preljub, ali vrlo vjerojatno jeste "emocionalni". Stoga, pitanje je zašto? Što vam nedostaje kod vašeg supruga? Ili još bolje pitanje je slijedeće: zašto ste se uopće udali za njega, ako već sada tražite "nekoga za razgovor" sa strane? I ako u tome nema ništa loše, zašto tajiti te stvari? Zašto je to suprug morao pronaći sam? Kako to da je on pretraživao vaš mobitel? Postoji li još nešto zbog ćega vam on ne može vjerovati? itd.
2. Naravno da ne želi razgovarati sa vama - to je razumljivo. Čovjek je bjesan, tužan, razočaran, povrijeđen, usamljen, ponižen i još puno drugih osjećaja se mješa u njemu. Niti ja vjerojatno ne bih odmah bio spreman na razgovor. Trebalo bi mi neko vrijeme da stišam tu buru emocija. Stoga, dajte mu do znanja da želite razgovarati, ali dajtu mu i priliku da razmisli što želi (dalje s vama).
3. Ako je istina da samo njega volite, na čudan ste to način pokazali. Ako njega stvarno volite, zašto niste učinili sve da zaštitite vaš odnos? Uz to, kao i u prvom pitanju, ako njega i samo njega volite, ZAŠTO tajne poruke? Što je to prazno u vama i što to vaš muž ne može ispuniti da to morate tražiti sa strane? Zašto vam imponira nečija tuđa pažnja i što to znači da se netko drugi pored vaše supruga "zanima" za vas? Kakvu sliku imate o sebi da vam ljubav vašeg supruga nije bila dovoljna? Što "hranite" u sebi? Ako mogu biti slobodan, to se vjerojatno nije prvi puta vama dogodilo u životu... vjerojatno je bilo i ovakvih situacija i prije...
4. Kako može vaš suprug biti siguran da ga niste (fizički prevarili)? Pa ne može, zar ne? Kako vam više išta može vjerovati? Nemojte se zavaravati, dali ste si "autogol" i sada morate na vrlo težak način povratiti povjerenje vašeg supruga (koje vjerojatno više nikada neće biti na istoj razini kao i prije ovog događaja...).
5. Imate pravo, ova situacija ne vodi ničemu. Ali čemu je vodilo vaše flertovanje sa vašim "kolegom"? Vaš suprug se mora vratiti i morat ćete razgovarati o tome što se dogodilo, ali nemojte zaboraviti da morate biti u potpunosti iskreni (istina boli, ali barem je istina i čovjek zna na čemu je, a ne da poslije otkrije da ima još laži između njega i supruge...)
6. Ne zaboravite da se ne udaljavate samo sada, nego da već jeste bili udaljeni ... miljama - tako ste se i našli u ovoj situaciji.
7. Ako ne razgovarati, barem se svađati ili ljutiti jedno na drugo zbog cijele situacije... a... na koga bi se VI to ljutili, ako smijem biti toliko slobodan i pitati? I da li mislite da je svađa i ljutnja najbolja alternativa razgovoru? Ništa vam drugo ne pada na pamet?
8. Stvarno ne znate kako može biti "tako hladan zbog svega toga" unatoč tome što ste učinili? I to sve SAMO zbog poruka, nakon što ste proveli 12 godina zajedno? Da, imate pravo, ipak jeste MALO subjektivni.

To gore je bio komentar na vaš post, a sada evo i par savjeta.
1. Odrastite i uozbiljite se! Niste više mala djeca, ne hodate, stupili ste u brak i počnite se ponašati u skladu s time. Ako vam nije stalo do vašeg odnosa, recite to vašem suprugu i prekinite tu agoniju (molim vas da budete iskreni prema sebi i prema njemu, nema smisla da ga vučete za nos, samo ćete ga još više povrijediti, i roditelje i prijatelje oko vas, a jednog dana i djecu ako ne želite biti u potpunosti predani vašem odnosu).
2. Učinite što god je moguće i prekinite svaki kontakt sa vašim "kolegom". Promijenite broj, posao, prebivalište, ... sve! Pokažite vašem mužu da stvarno stojite iza vaših riječi da vam je on jedini i da jedino njega volite. I to ne samo riječima, nego i djelima.
3. Čim je moguće, obavezno na savjetovanje. Imate "rupu" u vašem srcu koju vaš suprug vjerojatno neće znati sam ispuniti. Vješt savjetnik će otkriti o ćemu se radi i pomoći će vam da razumijete samu sebe i pomoći će vam spasiti vaš brak dugoročno.
4. Radite na povjerenju sa vašim suprugom. Iskreno mu odgovarajte na sva pitanja, provodite što je više vremena zajedno, pronađite zajedničke aktivnosti, sve što god je moguće da mu pokažete vašu predanost i da želite povratiti to povjerenje. Ono se vraća nakon što se ispune dva preduvjeta: vrijeme (puno provedenog vremena) i otvorenost (transparentnost - kada ste "goli" pred vašim partnerom). Očigledno se niste još "ogolili" pred njim (a moguće je niti pred sobom). Teška je ta spoznaja da si sa nekim u vezi 12 godina i da imaš osjećaj da ne poznaš tu osobu.

Eto, to je samo početak koji morate poduzeti... i ne zaboravite, put kojim krećete je težak, ali vrijedan... nadam se da stvarno vjerujete u vaše riječi i da ćete poduzeti mudre korake da uspostavite dobar odnos sa vašim suprugom.

Srdačno,
Davor1

May 21, 2010
7:31 pm
Avatar
myself
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 0
Member Since:
May 21, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline
309sp_Permalink sp_Print

postovani,
u situaciji sam isto kao i pakikpokik sto se tice da mi je brak pred raspadom. Kod mene je prica takva da se muz iselio iz nase kuce prije mjesec i pol dana nakon sto je vidio sms poruke koje sam izmjenjivala sa kolegom. Ne znam zasto sam to radila, ali jedino sto znam je da mi to apsolutno nista ne znaci. Zelim samo vratiti muza sa kojim sam niti godinu dana u braku. Prije braka smo bili jako dugo zajedno, godinama. Najgore u svemu je sto moj suprug ne zeli nikakvu komunikaciju samnom. Ne javlja mi se na telefon kad ga zovem, na sve moje sms poruke skoro pa ni ne odgovara, a i kad odgovori kaze da je izgubio povjerenje i da sam ga razocarala, sto znam i sama. I sto puta sam mu napisala da mi je zao i da sam toga svega svjesna, ali da isto tako zelim spasiti brak i nasu ljubav jer istina je da samo njega volim. Sve one poruke koje je on vidio su bile mozda iz ciste zezancije ili mozda jer mi je imponiralo da se netko zanima za mene pored mog supruga. Ne znam, ali znam samo da je suprug bjesan na mene i da zna da ga nisam prevarila, ali da sam ga jednostavno razocarala s time da sam imala potrebu za nekim drugim! Ne znam uopce kako da ga nagovorim da bar dodje kuci jer po mom misljenju ova situacija ne vodi nicemu. Samo dani prolaze i udaljavamo se jedno od drugoga jer nismo zajedno. Smatram da kad bi se vratio, da bi bar mogli razgovarati medjusobno. Ako ne razgovarati bar se svadjati ili ljutiti jedno na drugo zbog cijele situacije, ali bi se u nekom momentu i valjda smirili i rijesili to. Iskreno, vjerujem u nas.... jer znam da mozemo zajedno zbog svega sto smo prosli skoro 12 godina zajedno. I ne znam kako moze biti tako hladan nakon svega i kako uopce moze razmisljati da odbaci sve to zbog poruka? Mozda ja gledam previse subjektivno, ali ne znam vise sta da radim! Znam samo da on pati, a i ja isto jer smo razdvojeni.

March 30, 2010
2:52 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
283sp_Permalink sp_Print

Slažem se s Ines... teško nam je dati bilo kakav savjet kada ne znamo pozadinu. Molim te da nam pomogneš, da nam daš kontekst vašeg problema. Hvala.
Davor

March 29, 2010
10:34 am
Avatar
iness
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 0
Member Since:
December 7, 2009
sp_UserOfflineSmall Offline
282sp_Permalink sp_Print

Bok,

Za početak želim ti reći da si se obratio na pravo mjesto. Kako bih ti mogla nešto pobliže reći budući sam i sama sa suprugom bila u jednakoj situaciji prije otprilike godinu dana molim te opiši mi vašu situaciju i ako te bilo što zanima vezano uz naš slučaj slobodno pitaj.

Ines

March 28, 2010
1:19 pm
Avatar
pakikpokik
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 0
Member Since:
March 28, 2010
sp_UserOfflineSmall Offline

poštovani, moj brak je pred raspadom,a žena mi nije dala priliku za popravak, želim sačuvat brak ali ona ne želi ničiju pomoč sa strane , ni obiteljski centar, ni crkva, duhovna obnova..... ništa ko kamen na sve

pakikpokik

Forum Timezone: Europe/Zagreb

Most Users Ever Online: 53

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Paladin: 18

spyder: 14

veselouKristu: 14

Demi: 13

nadalina: 6

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1116

Moderators: 5

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 12

Topics: 82

Posts: 486

Newest Members:

lamstoresekay, RobertExime, Calvinvic, Bosterbona, Astar, lamstoreselle, fvbznlazijnh, DavidBut, Drakulaalofe, Davidpheri

Moderators: sdkukec1: 206, Daniel: 3, Jelena Kerovec: 0, iva.b: 0, Ana Sekelj: 0

Administrators: