Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
pozdrav!
November 22, 2006
11:27 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
157sp_Permalink sp_Print

Bok,
ako imaš direktnih pitanja vezanih uz ovo što su ti Mile i Mirela napisali, možeš me kontaktirati preko PM, kao što to već i radiš, pa ću ti proslijediti njihove informacije, pa ih možeš direktno pitati za savjet.

Srdačno,
Davor1

November 22, 2006
11:25 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
156sp_Permalink sp_Print

Evo odgovora i od supruge.

Dragi Zlaja,
Drago mi je da u Vama postoji nada za supruginim oprostom i pozitivnim rješenjem jer to je stvarno moguće.
Mislim da u svemu postoje dvije strane. Dobra i loša. No, sve ovisi za koju se odlučimo.
I vama i supruzi je dana prilika (što je divno jer znači da ima još uvijek nade za vas) da spasite brak i odnos u potpunosti.
Da bi to postigli, potrebna vam je Božja snaga, vjera, oprost, trud, iskreni razgovor, razumijevanje i obostrana želja.
Prije tri godine moj je suprug podlegao istome iskušenju kao i vi i prevario me. Dugo je to krio, no svejedno brak nam je došao do samog dna. Slučajno sam saznala što se događa i odjednom se srušio sav moj mali svijet iz bajke.
Svojim je postupkom tada slomio moje srce i sve ono u što sam vjerovala. Ljubav me totalno razočarala, a uvijek mi je bila prioritet.
Jedino što sam tada željela bilo je nestati i pobjeći od svega.
Osjećala sam se bezvrijedno, iznevjereno, slomljeno, bespomoćno, usamljeno i izgubljeno.
Kada su se emocije malo slegle, shvatila sam nekoliko stvari:
-da odem, ne bi se osjećala bolje
- da ostanem samo zbog djeteta, naš brak ne bi opstao (ako bi dijete bilo jedini razlog)
- shvatila sam da moram preispitati svoje srce i vidjeti što želim ja, a zatim što želi moj suprug.
U srcu sam znala, da bez obzira kako se trenutno povrijeđeno osjećam, ja svog supruga volim (jer nemoguće da nakon toliko godina ljubavi, preko noći prestanem voljeti. A ako je tako, pomislila sam: «pa koliko je uistinu moja ljubav bila jaka? No, opet ako on želi kraj, ja sama ne mogu ništa. Ne mogu ga na silu natjerati da me voli.»).
Bilo mi je potrebno ćuti njegovo iskreno žaljenje zbog svega što se dogodilo, potvrdu da me voli i da želi spasiti naš brak. To je i učinio.
Iskreno i otvorenog srca porazgovarali smo o svemu i donijeli odluku da ćemo spasiti naš brak. Moj je suprug tada pred menom telefonom isto to saopćio osobi sa kojom je učinio preljub i rekao joj da nikad više njih dvoje neće stupiti u nikakav kontakt.
Najvažnije od svega bio je moj oprost njemu. Ta odluka bila je najteža od svega i nije se dogodila odmah.
Pošto smo se našli pod «ruševinama», bila nam je potrebna nečija pomoć u ponovnoj izgradnji. Shvatili smo da kao i za sve drugo, potrebno nam je određeno znanje kako se nositi sa brakom.
Zajedno smo odlazili na bračno savjetovanje sa parom iz «OBITELJSKOG ŽIVOTA» koji su nam pomogli izgrađivati naš odnos i brak koji se sada temelji na Božjim vrijednostima.
Moj oprost, Božji oprost i suprugov oprost samome sebi oslobodio je naša srca i zaliječio naše rane.
Naravno za sve to je trebalo vremena i puno, puno truda, strpljenja i snage.
Za uspješan brak oboje smo se morali jako truditi i pridonositi svojim djelima.
Na primjer, da oprostim svojem suprugu olakšalo mi je njegovo neprestano dokazivanje da želi spasiti naš brak, vratiti moje povjerenje i ojačati moju ljubav.
A ono što sam ja trebala činiti je: odlučiti mu vjerovati i ostaviti prošlost iza sebe.
Zajedno smo predali naš brak u Božje ruke i tako zajednički postigli još veću i snažniju ljubav, te bolji i sretniji život nego ikad.
Nedugo smo proslavili 10-tu godišnjicu braka i moram priznati da nije uvijek bilo lako. Puno smo puta posustali i oslabili i još se uvijek borimo sa nekim iskušenjima. No, ohrabruje nas činjenica da smo se prije samo nekoliko godina nalazili na samom dnu, a sada smo sretan bračni par, najbolji prijatelji i vjerni partneri do kraja života....
Želim ohrabriti i vas time da ustrajete u svojim nastojanjima da ugodite svojoj supruzi i da joj djelima pokazujete ljubav i poštovanje, da povratite njeno povjerenje, te da ju doživite kao Božji dar, jer ona to uistinu i je. (I vi ste njen).
Pokažite joj da stvarno želite da se vaš odnos obnovi. Pokušajte joj otkriti ovaj vaš «poziv u pomoć» na stranicama obiteljskog života, pa će možda s vremenom
prepoznati vaše nastojanje za spašavanjem braka.
Mislim da stvarno ne trebate predlagati svojoj supruzi da vama učini istom mjerom (prijevara), jer to neće ništa popraviti. Jedino oprost može sve zaliječiti. Molite je za oprost i molite se za nju.
Isto tako htjela bi ohrabriti vašu suprugu da se ne treba bojati oprostiti, jer ništa time neće izgubiti. Dapače, Gospodin će je nagraditi olakšanjem i oslobođenjem srca od svih tjeskoba i boli koje sada nosi u sebi.
Kada sam ja napokon oprostila svome suprugu, srušio se zid među nama i time sam mu «otvorila prolaz» do svog srca i dala mu priliku da me voli i pokaže svoju ljubav. Time je on zadobio moju ljubav i postigli smo jedinstvo.
Ako imate još neka pitanja , slobodno nam se obratite ili ako želite sastanak, možemo se ćuti ili vidjeti. Nadam se da ćete uspjeti spasiti vaš brak. Molimo se za vas.

Srdačno, Mirela i Mile

November 22, 2006
11:23 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
155sp_Permalink sp_Print

Bok Zlaja,
šaljem ti prvo odgovor od supruga. Evo to njegove poruke.

Hmmm.. Dragi prijatelju vjeruj da znam kako se osjećaš i što trenutno prolaziš, ali u nijednom trenutku ne smiješ gubiti vjeru u svoj «DAR od BOGA» (svoju suprugu ).
Iskreno, teško je na papiru iznijeti ono što treba sad raditi i kako se ponašati, svi smo mi različiti, ali uz «Božju» pomoć probat ću ti približiti što bi možda trebao učiniti
- kao prvo probaj razgovarati sa suprugom iskreno joj sve, apsolutno sve, reci. Pokaži joj koliko ti je žao radi tvog nedjela, i koliko želiš da spasite vaš brak, koliko ti je važna ona i vaša djeca, (u ovakvom razgovoru sa suprugom možeš očekivati jako teška i neugodna pitanja ali ako želiš da ti oprosti moraš joj dati odgovore na njih koliko god bila teška i tebi i njoj, ali opet moraš paziti kako i kojim riječima i tonom odgovaraš kako ju ne bi još više povrijedio)
- zapitaj se koliko poznaješ svoju suprugu i probaj naći način da sa njom o svemu porazgovaraš da vidiš što ona o tebi i svemu ostalom misli – budi spreman na bujicu osjećaja i teških riječi. To je normalno.
- kroz to koliko ju poznaješ vjerojatno znaš što voli, što ju veseli, ispunjava, usrećuje i onda se potrudi da joj probaš sve to pružiti ( ali ne samo privremeno nego to trebaš željeti činiti uvijek)
- moraš dati do znanja supruzi da ju voliš, da želiš da budete sretni, da ti je poželjna i sve drugo što je ženama važno od strane osjećaja jer ONE su naša nježnija strana

Sve to nije lako ali probaj ustrajati u svojoj želji da spasite brak. U teškim trenucima obrati se Bogu da te vodi u tvojoj namjeri, te da tvojoj supruzi što lakše zacijele rane kako bi uvidjela i prihvatila tvoju ljubav.

I na kraju samo da znaš ja sam samo običan čovjek i za sve ovo ne postoji nikakvo pisano pravilo, ali duboko se nadam da će ti moje iskustvo pomoći...

Srdačan pozdrav
Mile

November 21, 2006
9:15 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
154sp_Permalink sp_Print

Pozdrav,
znam da si nestpljiv i vjerujem da ti je teško.
Radim na tome da ti naši prijatelji odgovore, jer su oni prošli kroz slično iskustvo. Molim te za još par dana strpljenja.
Srdačno,
Davor Kukec

November 20, 2006
6:51 pm
Avatar
zlaja
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
November 15, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
153sp_Permalink sp_Print

hvala

November 20, 2006
10:53 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
152sp_Permalink sp_Print

Pozdrav.
Moram vas odmah vratiti u realnost i ne okolišati – to što se dogodilo neće se zaboraviti preko noći i nema brzog odgovora na vaš problem. Pošto ste izgubili povjerenje vaše supruge, trebat će vam dugo vremena da ga ponovno izgradite. A za to će trebati puno vremena i truda. Sada joj morate pokazati da ozbiljno mislite – postavite granice oko sebe. Budite dostupni u svako doba, nakon posla odmah kući, nikakav, apsolutno nikakav kontakt s poznanicom u kojem supruga nije prisutna, ne smijete ostajati na samo sa drugim ženama, itd. Provodite što više vremena sa suprugom i obitelji, i pokažite djelima, ne samo riječima da želite da vaš odnos uspije.
Nikako, APSOLUTNO NE DOLAZI U OBZIR da ju potičete da vam ona vrati istom mjerom! Što bi to riješilo? To bi vas samo još više udaljilo. Nemojte se zavaravati – stvari su jako ozbiljne i samo ste na korak od rastave ako ovo ne riješite na ispravan način.

Nadam se da će vam se uskoro javiti i jedan par koji je prošlo kroz slično iskustvo i koji bi vam mogli reći kako to izgleda i sa ženske perspektive, i što je njoj pomoglo da ne ostavi svog supruga, te sa njegove perspektive – što je on učinio da ju vrati.

Srdačno,
Davor1

November 16, 2006
9:13 pm
Avatar
veselouKristu
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 14
Member Since:
October 28, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
151sp_Permalink sp_Print

Prijatelju, brate, Bogu hvala da tražiš savjet, znači duša je još živa i potrebna Božje milosti i praštanja. Ako zaista želiš savjet, onda i poslušaj; prvo se ti vrati Kristu koji te ni u tvom grijehu nije prestao ljubiti, već je vapio za tvoju dušu Ocu: Oče, oprosti mu jer ne zna što čini, dakle vrati se Onome koji svaki trenutak kuca na vrata tvoga srca i čeka da mu otvoriš. Vrati se Isusu koji te ljubi vlastitom smrću na križu, stavi Ga u svoj život na prvo mjesto, zamoli za oproštenje Oca kojega si tim činom vražjeg preljuba uvrijedio daleko više nego ženu koju ti je Bog darovao, a tada svoj život predaj u Božje ruke i reci Mu neka s njim čini što god je po njegovoj svetoj volji. Bog te blagoslovio. Molit ću za tebe. Embarassed

Veseljko

November 15, 2006
8:04 pm
Avatar
zlaja
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
November 15, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
150sp_Permalink sp_Print

Pozdrav!

November 15, 2006
8:04 pm
Avatar
zlaja
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
November 15, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline

pozdrav!

Forum Timezone: Europe/Zagreb

Most Users Ever Online: 53

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Paladin: 18

spyder: 14

veselouKristu: 14

Demi: 13

nadalina: 6

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1136

Moderators: 5

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 12

Topics: 82

Posts: 486

Newest Members:

MeggSlink, AntonMit, PedroGex, KamilaGum, DonnaCoows, IngaHaut, OrleanSFO, RonaldMup, FrankJak, ElinAnom

Moderators: sdkukec1: 206, Daniel: 3, Jelena Kerovec: 0, iva.b: 0, Ana Sekelj: 0

Administrators: