Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Strah od rastanka
January 11, 2012
12:13 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
471sp_Permalink sp_Print

Poštovana Mirsada,
vrlo je lako vidjeti vašu agoniju, tako da suosjećamo sa vama. Samo u kratko ću vam reći nekoliko stvari koje vam mogu pomoći (a i ne moraju). Sveto Pismo kaže da nije dobro da čovjeka da bude sam, tj. svatko tko je bio udaljen od svog bračnog partnera zna o čemu pričam - tu postoje emocionalni, tjelesni, psihološki ali i kulturološki pritisci. I sam sam bio u prilici nekoliko puta da iskusim što znaći biti udaljen od supruge na mjesec dana radi poslovnog putovanja i moram priznati da je 1 mjesec najduže što je moguće za nas (posebno za mene). No isto tako vaša obitelj treba novac, trebate planirati budućnost, ali ako otiđete na godinu dana, to neće riješiti vaše financije - imat ćete bolji budžet nekih 6-18 mjeseci (ovisno o količini novca i načinu kako ga trošite), ali ćete se vratiti u istu poziciju. Naravno da je novac sada primamljiv, možda će za godinu dana biti bolja situacija i doma ćete pronaći bolji posao, ali to je pitanje na koje nemate odgovor i trebate riskirati.
Na žalost, nalazite se u situaciji koja nije laka, ali mislim da je vrijednost vašeg braka puno važnija od bilo kojeg novca kojeg bi mogli zaraditi na ovakav način.

Ja bih pristao na tu soluciju samo ako nemam nikakve druge opcije. Ako možete živjeti ovako, iako je teško i potrebna su vam dodatna sredstva, onda razmislite o honorarnim poslovima, kao što su instrukcije Engleskog, turistički vodić, i slične stvari koje možete napraviti sa svojim znanjem stranog jezika.

Definitivno napišite što ste odlučili.
Srdačno,
Davor1

December 6, 2011
8:53 pm
Avatar
mirsada
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
August 15, 2011
sp_UserOfflineSmall Offline

Ja i moj muz se poznajemo tri godine, volimo se i prosli smo toliko toga i dobrog i loseg skupa. Prije nekih godinu dana sam morala otici radit u inostranstvo da bih mogla otplatiti dug drzavi, bili su mi za petama, misam imala izbora, to mi je duznost, i to smo prezivili, cini mi se jos vise smo se zblizili od tad. Kuci sam vec pet mjeseci i tako smo sretni , iste zelje planovi... medjutim ne mogu naci posao. Imamo njegova primanja i sve ok, ali naravno nije dovoljno, zelimo bebu, normalan zivot... I ponude mi opet posao na godinu dana na bliskom istogu, za americku vladu, stvarno dobro placen posao... I oboje smo dugo razgovarali o svemu, losim i dobrim stranama i dogovorili se da prihvatim na godinu, dolazicu kuci svaka 3 mj kuci na 20 tak dana...ALI ja se plasim da nije vrijedno toga, molim vas pomozite mi u glavi mi je zbrka, ne zelim ga ostavit samog, ne zelim i ne volim novac, znam da nam je potreban ali kako i sta da radim???? Prosla sam vec jednom ovo , ne znaam dali cu moci opet uspijeti.. Sta bi vi uradili na mom mjestu, u dusi mi je lom, s jedne sam strane realna s druge, ne zelim se vise odvajat od njega jer ga tako volim, zelim bit uz njega. Molim vas za savjet , sta bi vi cure uradile na mom mjestu???

Forum Timezone: Europe/Zagreb

Most Users Ever Online: 53

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Paladin: 18

spyder: 14

veselouKristu: 14

Demi: 13

nadalina: 6

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1116

Moderators: 5

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 12

Topics: 82

Posts: 486

Newest Members:

lamstoresekay, RobertExime, Calvinvic, Bosterbona, Astar, lamstoreselle, fvbznlazijnh, DavidBut, Drakulaalofe, Davidpheri

Moderators: sdkukec1: 206, Daniel: 3, Jelena Kerovec: 0, iva.b: 0, Ana Sekelj: 0

Administrators: