Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
suprug ne želi više djece
January 4, 2006
11:45 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
115sp_Permalink sp_Print

Puno hvala, Dolores, na vašem postu.
Vidljivo je da ovo nije samo usamljen slučaj, jer je to nešto sa ćime se mi kao savjetnici često susrećemo.
Na žalost, kao i u savjetovanju, u koliko obje strane ne žele poraditi na svom odnosu, vrlo je teško postići bilo kakve rezultate. Isto tako je i sa ovom problematikom.

Javite se ako imate bilo kakvih savjeta za druge žene koje prolaze kroz isti problem, ili ako ste neke od vas prošle kroz ove probleme - kako ste uspjeli "pridobiti" supruga (ili suprugu) na povećanje vaše obitelji.

Davor1

December 13, 2005
12:13 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
113sp_Permalink sp_Print

Poštovanje,

Nadam se da se u međuvremenu kod Vas situacija promjenila. Ja imam sličan slučaj, ali to bi - ne bi drugo dijete, što se supruga tiče, traje već godinama. Imam 35. godina i dijete od 7. Prije 4 godine je bio sa stavom da ćemo imati drugo dijete, ali nemamo dovoljno veliki stan. Potom smo kupili veći stan i planirali kvadraturu za dvoje dvjece. Sad više nije stan u pitanju, sad je godina dana porodiljskog i zašto bi mi živjeli lošijeg standarda nego sada. Primanja su nam daleko iznad prosjeka. Nije bilo nikakvih ucjena sa moje strane. Dizanje noću dok je sin bio beba sam odrađivala isključivo ja. On je jedinac i nema osjećaj što znači imati brata ili sestru. Ima sreće pa je barem imao bratića i sestričnu, ali što se našeg djeteta tiče upitno je hoće li imati niti to.
Često puta "čujem" drugo dijete. Dođe mi do fizičke potrebe. Gledam malu djecu na ulici i samo se nadam da se neću pretvoriti u opsesivno stvorenje koje grli i ljubaka tuđu djecu, jer nije imalo prilike iskazati sve svoje nagomilane emocije. Sve mi je teže o tome razgovarati sa suprugom, jer me to emotivno jako dira. Isto tako odgađam odluke tipa nova životna osiguranja, jer sam s takvim odlukama sigurna da je šansa za drugo dijete još manja.
Jako volim svoje dijete, ali ne želim da mi ono postane opsesija i jedini smisao mog života. To želim zbog njega (da može slobodno disati), a i zbog sebe (da se ne pretvorim u kvočku koja visi nad pilićem).
Znam da Vas nisam utješila. Od Vašeg pisma je puno prošlo, ali pišem jer nas je još sa sličnim problemom.

Lijep pozdrav,

Dolores

September 7, 2005
8:47 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
102sp_Permalink sp_Print

Poštovanje,
konačno da se javim. Žao mi je što je trebalo toliko dugo.
Moram istaknuti da je vrlo teško davati bilo kakav savjet u koliko nemamo potpunu sliku problema, i ne poznajemo osobe (tj. ako ne možemo razgovarati sa njima osobno). Što se tiće vaše slike problema koju ste ocrtali na ovim stranicama, imam osjećaj da ste u vašem drugom odgovoru dali naslutiti da i nije sve tako crno. Čini se da je prvo pismo bilo "slon" - vaše emocije su vas preplavile dok ste pisali, vjerojatno nakon sukoba ili razgovora o toj temi sa suprugom, dok je drugo pismo odraz staloženije i objektivnije osobe.

Prema vašem opisu, on bi djete ali nije spreman odvojiti vrijeme niti se emocionalno pripremiti za njegovo dolazak.
One stvari koje ću napisati su pucanj u mraku zbog gore navedenih razloga. Možemo samo generalizirati, ali iz iskustva te stvari mogu biti problematične.
Trebate pričati sa suprugom zašto se on tako osjeća. On daje dosta emocionalne i subjektivne razloge, što me upozorava da postoji i takav problem. Problem bi mogao biti vrlo jednostavan - on je pregorio kada ste dobili prvo djete - bilo mu je teško dizati se po noći, možda je vaš odnos bio narušen (afera sa djetetom), možda se niste slagali u svezi odgoja, hranjenja, spavanja, itd.
Kao što sam rekao, teško je reći bilo što konkretno, jer sve ovisi o njegovim osjećajima. I sami ste istaknuli da je njegovo ponašanje komično - razlog tome je što je nelogično.

Očekivati da će se dijete dogoditi je isto kao i planirati, samo je planiranje vrlo generalno i bez obaveza u ovom trenutku. Odgađanje obaveza na takav način je dosta zaštitničko.

Isto tako, pitajte supruga o njegovom trenutnom životu - ima li previše posla, ima li osjećaj da će novo dijete preliti čašu, ...

Eto, to su samo natuknice za sada, jer nisam siguran što je točno cijela priča.

Molim vas da se javite sa više informacija ili detalja na kojima bi mogli bazirati mišljenje.

Srdačno,
Davor!

August 22, 2005
8:59 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
101sp_Permalink sp_Print

zahvaljujem Vam se na odgovoru. U međuvremenu bih dodala još samo da se ne koristim sredstvima "manipulacije" jer znam da on nije osoba kojoj tako nešto može promijeniti stajalište. Često smo razgovarali o tome i, zapravo, on tvrdi da nije 100% protiv ali isto tako niti da ne želi svjesno planirati drugo dijete. Zapravo, koliko sam ga shvatila - on bi da nam se drugo dijete "dogodi" a, s druge strane, poduzima sve mjere da se to ne dogodi. Tako da zbilja ne znam što bih tu pametno mogla reći. U neku ruku mi je taj njegov stav i komičan.

August 20, 2005
12:20 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
100sp_Permalink sp_Print

Postovanje,
javljam vam se sa svog odmora, jer mislim da ste postavili odlicno pitanje. Moram se ispricati da vam necu moci kompletno odgovoriti na pitanje iz cistog razloga sto vam ovo pisem iz Internet kafica!
Vrlo je tesko drugog partnera nagovoriti na nesto, ako on nije spreman na takvu odluku. On je osoba koja po vasem opisu cijeni status quo, cijeni svoj komfor, i nije se svega toga spreman odreci zbog djeteta. Vi se osjecate, iako ste mladi, da vam tece vas bioloski sat (sve zene to osjecaju bez obzira na starost, kada je pitanje imanja djece, to je psiholoski fenomen koji nema veze sa stvarnom staroscu).
Ono sto zelim da izbjegnete i da izbjegavate, dok ne nadem vremena da vam se javim sa duzim pismom, je stavljanje pristiska na supruga. Nikakav pritisak, niti manipulacija, slucajno prolazenje pored djecjih ducana, itd, nece uroditi dobrim plodom. Ono sto ce se dogoditi je da ce se suprug osjecati izmanipuliran i povrijeden.
Dajte mi dva tjedna dok se ne vratim sa odmora pa cu vam poslati duzi i konkretniji odgovor.

Srdacno,
u ime tima Obiteljsko Zivota
Davor

August 18, 2005
1:38 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Suprug i ja smo u braku 3 godine. Meni je 31, njemu 34 godine. Imamo djevojčicu od 2,5 godine. Prije braka bili smo 3 godine u vezi.
Smatram da smo sretni, ne svađamo se, nemamo nikakvih velikih problema. Stambeno smo situirani, oboje radimo i imamo (prema usporedbi s drugima) izvanprosječna primanja. U čemu je problem?
Moj suprug ne želi više imati djece. Iz vlastitih, sebičnih razloga kao što su noćno spavanje (prinova bi to ponovno promijenila), ležerni godišnji odmor, raspored u stanu (kći bi dobila njegovu radnu sobu kada i ako bi stigla beba)... pored toga, smatra (totalno neosnovano) da bismo bili, citiram: "socijalni slučajevi" kada bismo imali još jedno dijete... Jer bismo (po njegovom) morali kupiti veći auto (trenutno vozimo svako svoj) i ući u kredit zbog auta (a on kredite ne odobrava).
Ja želim imati još djece. Smatram da imam mnogo ljubavi za još barem dvoje. Jedinica sam i ne želim da moja kći jednog dana bude usamljena kao što sam ja. Muž ima brata i smatra da je u djetinjstvu bio prikraćen za mnogo toga jer je sve morao dijeliti s bratom (to smatram glupošću jer su živjeli također u solidno situiranoj obitelji).
Toliko žudim za bebom da ne prođe dan, sat i minuta da ne razmišljam o tome. Osjećam se prevarenom i jako mi je teško.

August 18, 2005
1:38 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

suprug ne želi više djece

Forum Timezone: Europe/Zagreb

Most Users Ever Online: 53

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Paladin: 18

spyder: 14

veselouKristu: 14

Demi: 13

nadalina: 6

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1136

Moderators: 5

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 12

Topics: 82

Posts: 486

Newest Members:

MeggSlink, AntonMit, PedroGex, KamilaGum, DonnaCoows, IngaHaut, OrleanSFO, RonaldMup, FrankJak, ElinAnom

Moderators: sdkukec1: 206, Daniel: 3, Jelena Kerovec: 0, iva.b: 0, Ana Sekelj: 0

Administrators: