Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
veze
February 2, 2006
11:36 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
123sp_Permalink sp_Print

Draga Marci,
žao mi je zbog situacije u kojoj si se našla. Ima puno problema sa kojima se suočavaš, a najveći su ti što si samohrana majka, što se moraš brinuti za svoje dijete i pružiti mu ljubav i brigu i kompenzirati za oca. Tu je još i financijski pritisak, odgoj, itd.
Kad sve te probleme stavimo u perspektivu tvojeg sadašnjeg odnosa, ono što dolazi na površinu su još veći problemi. Izašli si iz jednog odnosa, iz kojih razloga to nije važno, ali ono što je tebi i djetetu sada potrebno je stabilnost. Na žalost, to neće biti moguće sa osobom sa kojom si sada ako ostanu ovakvi odnosti. Kao prvo, ti imaš puno tereta na svojim leđima koji nosiš i nije ti potrebno da nosiš tešku situaciju koju će stvoriti vaša veza i odnos sa njegovim roditeljima. Što se tiće njega, on je vrlo dobro pokazao da nije spreman preuzeti neke odgovornosti, kao oženiti se s tobom ili čak i samo zauzeti se za tebe pred svojim roditeljima. Na žalost, niti njegove se roditelje ne može kriviti, jer i oni vjerojatno vide samo probleme vezane uz vaš odnos.
Njegova pasivnost u vašem odnosu neće prestati. Kad kažeš da je sa tvojim djetetom dobar, ali da ne provodi nikakvo kvalitetno vrijeme, to mi govori da on tolerira to dijete, znači nije grub prema njemu, ali nije niti posebno zainteresiran za njega. On sebi gradi karijeru - i što radi za to vrijeme s tobom? Ima najbolje od dva svijeta, doma ide jesti kad se zaželi mamine hrane, a kod tebe dođe kad se zaželi fizičke bliskosti.
Da ne idem dalje, draga Marci, to nikuda neče stići - osudit ćeš i slijedeći brak na propast. Slučajno nemoj dozvoliti da zatrudnite, jer ćeš ostati sama sa dvoje djece i još većim problemima.
Zato, prekini tu vezu, Marci, dok si još mlada, jer vrijeme ide, i ne možeš čekati da se netko opredijeli. Iako bolno sada, poslije će biti lakše.
Žao mi je što sam morao odgovoriti ovako, ali ne vidim drugi izlaz iz tvog začaranog kruga. Ako si imala jednu traumatičnu vezu, nemoj se zavaravati da će ova biti nešto bolja.
Još jednom žao mi je, ali veliki i bolni koraci su pred tobom.
Puno sreće,
Davor1

January 23, 2006
8:03 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
122sp_Permalink sp_Print

Hvala Marci za tvoju poruku.
Jako sam u stisci sa vremenom danas, ali cu ti odgovoriti u roku od 48 sati.
Drago mi je da si se ovdje obratila za savjet.
Javim se uskoro ovdje na forumu sa odgovorom.
Davor1

January 23, 2006
12:10 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
121sp_Permalink sp_Print

Imam 29 godina i dijete od 6. Rastavljena sam i imam novog decka s kojim hodam 3 godine od cega 1.5 zivimo skupa. On je dobar i uglavnom se u svemu dobro slazemo. Njegova obitelj me ne prihvaća i nikad ih nisam upoznala. On nekoliko puta tjedno odlazi kod njih na rucak jer glumi da nije vise samnom da jer je to njima tako tesko padalo. Sto se mojih tice s njima je sve u redu i znaju, normalno za nas. Moj decko puno radi i relativno stresno, a obitelj mu je na neki nacin u problemima pa mi se cini da on ima malo snage i zivaca za ovu nasu "obitelj". S mojim djetetom je dobar ali ne provodi nikakvo kvalitetno vrijeme. Oboje smo stalno zaposleni (ja tek od nedavno). Prije je on jako patio sto sam ja cekala da mi se stvar s poslom rijesi pa nisam htjela da u to vrijeme dobijemo dijete. On izbjegava temu braka a kad ga pitam kaze da mora rascistiti stvar sa svojima, a to se, vjerujte, nikad nece desiti. Prvi brak mi je bio dosta traumatican.
Smeta me sto zivimo kao da smo u braku (kuhanje, spremanje, nesloboda- on nema bas puno vremena pa to uglavnom sve ja obavljam uz brigu za dijete) a s druge strane on gradi sebi buducnost i karijeru, na to ide svo njegovo vrijeme a sta ce to meni kad se nece zeniti. Ja sam uz to se zapustila i nikamo ne idem. Vljela bih da me zaprosi i da se opredjeli ali ako to nece ne znam da li to sve ima smisla. Cini mi se da sam u ponizavajucem polozaju.
Oprostite zbog gresaka ali nikad se inace ne sluzim kompjuterom.
Voljela bih da me savjetujete ili barem mi date realnu sliku o mojoj situaciji jer sam ja napeta i ne znam da li je moja procjena objektivna. puno hvala.

January 23, 2006
12:10 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

veze

Forum Timezone: Europe/Zagreb

Most Users Ever Online: 53

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Paladin: 18

spyder: 14

veselouKristu: 14

Demi: 13

nadalina: 6

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1136

Moderators: 5

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 12

Topics: 82

Posts: 486

Newest Members:

MeggSlink, AntonMit, PedroGex, KamilaGum, DonnaCoows, IngaHaut, OrleanSFO, RonaldMup, FrankJak, ElinAnom

Moderators: sdkukec1: 206, Daniel: 3, Jelena Kerovec: 0, iva.b: 0, Ana Sekelj: 0

Administrators: