Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
tatoo
November 4, 2006
8:55 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
149sp_Permalink sp_Print

Pozdrav svima a posebno veselom.
Ovo nije niti mjesto niti kontekst za osuđivanje onih koji su na takav način odlučili svoje tijelo obilježiti. Ja osobno poznajem dosta kršćana (i to ovdje ne mislim na to sa se nazivaju kršćanima, nego su pravi, istinski vjernici), koji su na takav način odlućili označiti svoje tijelo. Tetovaža, kao i novac, nisu zli sami po sebi, nego način kako ih upotrebljavamo ih čini zlima. Ovo nije preporuka da ste ljudi trebaju tetovirati, nego samo da znaju da u slučaju da su to napravili, Bog ih ne voli ništa manje zbog toga. Tekstovi iz Lev. zakonika i Otkrivenja su u potpunosti izvučeni iz konteksta i nemaju nikakve veze sa tetoviranjem. Hvala Bogu da nismo više pod zakonom jer bi morali poštivati i ono što piše u 27 stihu: Ne zaokružujte kose na svojim sljepoočnicama; ne šišajte okrajka svoje brade. Da to radimo, izgledali bi kao Hasidski židovi. Da li ti, veseli, šišaš (ili briješ) krajak svoje brade? Ja da.
Što se tiće otkrivenja, tetovaže se baš i ne stavljaju na desnicu ili na čelo, zar ne? Možda na N. Zelandu. Vrlo je jasno da će to zvijer učiniti i natjerati ljude da to učine, a ne oni svojom voljom, kao u neznanju. Svi će tada znati što čine. E, da, mislim da svi danas, bilo sa tetovažom ili bez nje, možemo kupovati, što u tekstu u otkrivenju i nije slučaj.

Eto, to je samo mali komentar, iako ih ne volim davati, na relativno smiješne, ali i opasne postove na našem forumu. Mi smo za to da se čita Sv. Pismo ali da se interpretira u svom kontekstu, a ne da se vade citati i njima nekoga lupa po glavi pod izlikom nekog svjedočenja.

Srdačno,
vaš Davor1

October 30, 2006
5:28 pm
Avatar
veselouKristu
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 14
Member Since:
October 28, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
148sp_Permalink sp_Print

Gospodin u Lev. zakoniku 19.28 , navodi kako ne smijemo na sebi usjecati nikakvih biljega. Svjedoci smo u zadnje vrijeme pošasti "biljega" na tjelima, osobito mladih, koji nisu ni upoznali život, a već "slikaju" svakojake gluposti, osobito zmiju ili zmaja. Dobro je netko rekao kako se đavao nekad skrivao kao zmija i uvjeravao ljude kako ga nema, a danas se razmahao poput zmaja. Osobito određena skupina mladih to čini povezujući tetoviranje sa slušanjem "glazbe" ili pripadanjem nekoj "skupini". Lijepo Ivan apostol piše o takvima u knjizi Otkrivenja 13.11-18. I sam sam kao mlad bio svjedokom žigosanja ulazeći u disko koji su više puta sličili vražjoj jazbini nego mjestu za normalnu zabavu i druženje mladih. Nedavno sam imao priliku upoznati pripadnika sekte rastaforijanaca. Furaju se na iščekivani dolazak vanzemaljaca, a svojim načinom života, tetovažama po tjelu i govorom otvoreno služe sotoni. O Bože u kakvoj su zabludi. Bože oprosti im, jer ne znaju što čine.

Veseljko

October 30, 2006
5:28 pm
Avatar
veselouKristu
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 14
Member Since:
October 28, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline

tatoo

Veseljko

Forum Timezone: Europe/Zagreb

Most Users Ever Online: 53

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Paladin: 18

spyder: 14

veselouKristu: 14

Demi: 13

nadalina: 6

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1116

Moderators: 5

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 12

Topics: 82

Posts: 486

Newest Members:

lamstoresekay, RobertExime, Calvinvic, Bosterbona, Astar, lamstoreselle, fvbznlazijnh, DavidBut, Drakulaalofe, Davidpheri

Moderators: sdkukec1: 206, Daniel: 3, Jelena Kerovec: 0, iva.b: 0, Ana Sekelj: 0

Administrators: