Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Mladi ali bez strasti
June 28, 2012
7:59 pm
Avatar
sanči
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 0
Member Since:
June 28, 2012
sp_UserOfflineSmall Offline
494sp_Permalink sp_Print

Imam 24 godine i mislim da sam zdrava, a problem je zapravo taj sto čini mi se ponekad da ne volim seks! Vrlo brzo mi dosadi i ne da mi se potruditi ni pokušati da osjetim želju. Međutim nije baš uvijek tako, kada sam na početku veze itekako imam želju međutim čim koji put dođe do seksa izgubim i volju i želju i motivaciju! Prilikom seksa mogu vrlo brzo doći do orgazma, a moj dečko skoro nikad ne može da me prati pa mi nakon orgazma s vremenom seks postaje pomalo mučan. Postoji li nekakvo objašnjenje za ovo što mi se događa i mogu li nešto učiniti da popravim situaciju u svojoj glavi, tj, da zavolim sam čin seksa. Zabrinuta sam jer pričajući sa prijateljicama vidim da nijedna od njih nema sličan problem čak naprotiv. Moram napomenuti da imam koju kilu viška pa nisam zadovoljna svojim izgledom i nikada se još nisam prošetala naga pred momkom a rijetko kad dozvolim da me vidi bez pokrivača. Znam da je to pomalo smješno ali tako mi je lakše. Onda ponekad pomislim da sam previše lijena i sebična u seksu ali nikako da utvrdim koji je tačno problem! Momak mi je pun razumjevanja i ne pritišće me da se opustim, stalno mi govori da sam poželjna i privlačna i znam, vidim i osjetim 😉 da to i misli ali to mi ne pomaže da promjenim stav u svojoj glavi. Molim vas za bilo kakvo objašnjenje ili savjet.

July 28, 2011
7:51 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
443sp_Permalink sp_Print

Evo i odgovora
____________________________________________________

Hvala Vam na odgovoru....moram da priznam da sam i prije pratila vase
savjete, i onako odusevljena odlucila sam da vam se javim....
Vidim ovde ima i kontakt tel.pokusat cu da se javim pa da zakazem,neki
sastanak tipa savjetovanja sa Vama ili Vasom suprugom....Ok je ovo pismenim
putem ...ali oci su ogledalo duse,pa stoga zelim da nas pogledate, dok
iznosimo svoj problem i onda nam ponudite neko resenje.. Unapred hvala...
_____________________________________________________

July 21, 2011
7:59 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Evo još jedno pitanje koje je stiglo putem emaila
____________________________________________________

Apel za Davora ili Sandru Kukec
Ne znam odakle bi i pocela...imam 24 god.a moj zarucnik 25 god.u vezi smo 6
godina i u rujnu čemo okruniti brakom nasu vezu...
Kao i svaki par, imali smo uspone i padove.....ali dalo se izdržati sve zbog
ljubavi...
Ono što me muči, kako vrijeme prolazi, nasa intimnost se gasi...i razgovaramo o
tome ali kao da nijedno nema konkretan odgovor na to pitanje..on misli da je
do mene ja mislim da je do njega i tako idemo u krug ....ali problem
ostaje....Najvise me boli to što smo mladi a znamo po mj.dana da ne vodimo
ljubav..i to me plasi...kad ne razumjem što se desava...oboje radimo..da ali
ne 24/7 i ne znam, ne znam sta da radim... VOLIM GA,voli i on mene... ali ...
______________________________________________________

Draga mlada ženo, ima jedan koncept koji moraš razumjeti - seks je sličan termometru - on samo mjeri stanje ili situaciju u odnosu. Često je seks (to što ga nedostaje, ali i ako ga ima previše - da, čak i previše seksa može biti problem) indikator da u drugim područjima stvari ne štimaju - neke mogu biti više banalne i prolazne kao što je recimo umor ili stres, dok neke mogu biti ozbiljnije prirode, kao što je depresija, nepraštanje, hormonalni poremečaji, razne bolesti (kao šečerna bolest), ovisnost o pornografiji, i sl.

Vrlo je teško na osnovu ovako šturih informacija dati bilo kakvu "dijagnozu" ili "prognozu". Postoje neke stvari koje mene brinu kao čovjeka i kršćanina poprilično, a to je da ste se upustili u seksualne odnose prije braka (znam da mnogima ovo zvuči dosta arhaično, ali navest ću nekoliko razloga), što može ukazivati na neke druge probleme - tipa povjerenja (ako se niste mogli čuvati prije braka jedan za drugoga, tko vam garantira da kada dođe do odvajanja u braku - bilo zbog bolesti, trudnoće, putovanja i sl. da će se ona druga osoba "suzdržavati"), zatim je tu strah od trudnoće (definitivno može ohladiti "strast"), lažna očekivanja - ako ste imali više partnera, možda uspoređujete svojeg sadašnjeg sa bivšim partnerima i koliko, tj. što su oni bili spremni i kada učiniti za vas da vas zadovolje, itd.

Teško je pričati i o tome što je NORMALNO, koliko želje ili potrebe za seksom trebaju imati mladi, ali ono što je istina je to da se vi nalazite u dobu kada bi trebali imati gotovo najveću potrebu za seksom - trebalo bi vam biti teško suzdržavati se, a ne voditi ljubav. Stoga, mislim da imate dublje probleme, u svezi kojih trebate biti iskreni a ne prebacivati krivnju jedan na drugoga.

I još nešto - Nemojte zaboraviti slijedeću stvari: "Nije važno udati se ili oženiti se s nekim s kim MOŽEŠ živjeti, nego s nekim BEZ KOGA NE MOŽEŠ živjeti." Ako već sada među vama nema intimnosti, nema povezanosti, jedan drugoga optužujete za stanje u kojem se nalazite, tada je vrlo lako moguće da će stvari postati još teže kasnije. Brak NIJE automatski lijek za vaše probleme - I Sandra i ja smo hodali 6 godina prije braka, od svoje 15-21. godine, i znate što? Imali smo problema i u braku (znam da zvući nevjerojatno, biti bračni savjetnik i imati probleme ;), neke smo naslijedili od prije, neke smo "dobili" tek u braku. Stoga, ako stvari ne štimaju već sada, ne zaboravite da samo potpisom na papiru i izgovaranjem riječi oni neće nestati.

Iako vas ne želim obeshrabriti u svezi vašeg braka i odnosa, činjenica je da bi stvarno trebali preispitati da li stvarno želite imati ovakav odnos? Teško je znati kakve osjećaje imate jedan za drugoga sve dok spavate zajedno - tada vas povezuje seks i osjećaji intimnosti povezani s njim. No, u koliko bi apstinirali neko vrijeme i RAZGOVARALI o tome što želite, koji su vam prioriteti i da li u konačnici stvarno želite ostati zajedno u braku cijeli život sa tom osobom. Znam da je prošlo 6 godina, puno prošlosti je iza vas, već vam idu godine, očekivanja obitelji i prijatelja su tu, ali ne zaboravite da je odluka na vama da izaberete mudro - ne na nekom drugom.

Ne znam da li prolazite neku vrstu predbračnog savjetovanja, ali ako ne, obavezno se javite našim prijateljima ovdje. Oni će vam pomoći da "razvrstate" vaše osjećaje, želje i potrebe.

Nadam se da (i da vam nisam previše odmogao) vam je ovo od pomoći.
Srdačno,
Davor1

Forum Timezone: Europe/Zagreb

Most Users Ever Online: 53

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Paladin: 18

spyder: 14

veselouKristu: 14

Demi: 13

nadalina: 6

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1114

Moderators: 5

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 12

Topics: 82

Posts: 486

Newest Members:

Calvinvic, Bosterbona, Astar, lamstoreselle, fvbznlazijnh, DavidBut, Drakulaalofe, Davidpheri, Jamesfooft, LidyRaifs

Moderators: sdkukec1: 206, Daniel: 3, Jelena Kerovec: 0, iva.b: 0, Ana Sekelj: 0

Administrators: