Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Njegovi/ Njezini roditelji - uzrok svađa ili blagoslov?
February 12, 2007
2:52 pm
Avatar
tata
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
January 30, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline
162sp_Permalink sp_Print

ja cu Vam reci iz svog iskustva da su to ljudi koji ne razumiju nista osim neke vrste nasilnog rjesenja, a ovo s Bogom i zapovijedima mi je vrhunac licemjerstva i dvolicnosti!!! bitno je ako ste vas oboje svjesni toga sto vam cine da onda zajedno i odlucite! kod mene je prica da bas i nemam podrsku zene a 4 godine (legalnog braka) sam (smo) ih pustili da vidimo kako ce se ponasati i sto ih vise pustis to ti vise uzmu, jer, ne znaju i nemaju mjeru. a najvise od svega, ne razumiju jer ne zele ili ne mogu ili nisu u stanju ili bilo sto drugo da razumiju sto im se kaze. jednom, dva put, tri put i onda dreknes i razumiju. naravno da su uvrijedjeni i da pricaju mojoj zeni da nikad vise nece doci u nasu kucu....bas me briga, i ne trebaju doci cu ja njima i dosao sam odmah 5 dana nakon "lekcije" u nasoj kuci! zasto? pa naravno zato sto ja ni na kraj pameti nisam imao prekid nikakvih odnosa, samo staviti stvari na svoje mjesto, ako oni ne razumiju finu, ocitu razumiju malo manje fino! kad sam dosao tu nedjelju kod njih na rucak, ma ko bebe su bili, ni rijeci o nicemu, gotovo servilni bi rekao, zainteresirani, pristojni.... poanta je: takvim ljudima treba neka vrsta nasilnog rjesenja!

February 10, 2007
10:37 pm
Avatar
Kami
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 0
Member Since:
February 10, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline
161sp_Permalink sp_Print

Isto je kod mog muža, s tim da je on uspijeo otiči, kako fizično, tako i emocionalno. Problem koji ostaje je, da ustraju sa gnjavažom. Za 6 godina nisu se promenili ni makac. Nit nas ne poštuju, kao odrasle osobe, nit ne prestaju sa pritiskom na naše suradnike i susjede, čak su na neki način podmitili moje roditelje, koji su na njihovoj strani. Majka me se odrikla, ako ne idemo, da stanujemo kod mog muža u ionako premalenoj kuči. Znači, da dvije porodice žive s njima i njegovom sestrom ko jedna obitelj. Žele imati potpun nadzor nad nama. Uspijeli smo prekinuti veze između nas. Problem je, pošto oni ne prihvate tog prekida i glatko ga ignorišu. Nemamo više pojma, šta poduzeti, da ih zadržimo na pristojnom odstojanju. Oni smatraju, da ih mrzimo, da prekidamo 4. zapovjed, što nas puno žalosti, pošto ih doduše volimo, i teško nama je, da smo odvojeni. Ali kada smo bili skupa (početkom braka, skoro jednu godinu) najin je brak tonuo i bili smo puni unutrašnjih rana, koje smo tek sada posle nekoliko godina izolacije, sa Isusom jedva uspjeli nekako zacijeliti.
Sada opet pritišču sa svih strana na nas sa floskulom, da imaju pravo na unuke, barem na prvo dijete. Jeli zaista griješimo prema Bogu, ako prekinemo svaku vezu sa oboje porodice (ličnu i telefonsku vezu).
Sada počinjem osječati krivnju za nesuglasice između nas, što slušam od njih još od početka braka. Moja majka mi, ako to učinim, kaže, da nisam više krščanin. Šta vi mislite?

February 7, 2007
9:52 pm
Avatar
tata
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 1
Member Since:
January 30, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline
160sp_Permalink sp_Print

Dragi svi, u našoj kući se jedino i isključivo svadimo zbog njenih roditelja! Imamo jedno dijete od dvije godine i jedno od 2 tjedna. Ti starci su sileđije koje ne cijene i ne poštuju ničije mišljenje. Uvijek i samo čine ono što si oni zacrtaju i to naravno onda žive u uvjerenju da čine najbolje i to sve za nas!!! 3-4 godine se ja svadim sa svojom ženom glede tog odnosa, ali problem je u tome što su oni nju odgojili na način da njeni starci i onako najbolje znaju i njen brat mlađi kao i ona uglavnom nemaju što niti za reći itd itd.... Do jednog dana kad sam stvarno ja zavikao i rekao da su stvarno sileđije i da ne poštuju naše želje nego samo svoje nagone i od onda je mir (to je bilo prije 10 dana) što se tiče njenih. Ali naravno, samo sam čekao kad će moja supruga puknuti jer je to ipak velika promjena a naravno, "dobar je strah onom komu ga Bog dade", rekao bi njezin otac.... E, nakon 10 dana je konačno opet pukla i rekla da treba ići dijete k njezinima jer to nije u redu itd itd. Dijete je bolesno, mazno, na neki način povrijeđeno dolaskom druge bebe u kuću i samo trazi mamu.

Da ne dužim, meni se ne petljaju samo njeni starci u život, nego imam i ženu koja nije uz mene (tj. je, ali samo deklarativno), što mislim da je rijedak slučaj ali iznimno naporan. Jer, kako je rekla princeza Dijana u svom intervjuu, u braku nas je bilo troje (misleći na Camillu), it was too crowded!!!

December 5, 2005
6:37 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
111sp_Permalink sp_Print
January 31, 2005
8:45 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

U potpunosti se slažemo.
I mi mislimo da je puno bolje kada djeca i roditelji ne žive zajedno. To je i biblijski mandat "Tada će muškarac ostaviti oca i majku, prionut će uz svoju ženu i postat će jedno tijelo." Prionuti uz svoju ženu, i postati jedno tijelo je puno teže kada imate roditelje u blizini koji se miješaju u jedinstvo vašeg odnosa, u vaše odluke i kada ne dopuštaju da "odete" od njih emocionalno, financijski i fizički. Na žalost, ovdje u Hrvatskoj je još uvijek jako teško mladim parovima ostaviti tu sigurnost doma, ponajviše zbog financijsko-stambenih razloga.
To je za sada u kratko. Što vi drugi mislite?

January 31, 2005
5:26 pm
Avatar
Guest
Guests

Mislim da nema obitelji u koju se roditelji danas ne mješaju u brak, samo je sad upitno u kojem pogledu i na koji naćin. Osobno mislim da su odnosi obitelji koje žive odvojeno od svojih roditelja puno bolji. Laugh

July 8, 2004
5:11 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Njegovi/ Njezini roditelji - uzrok svađa ili blagoslov?

Forum Timezone: Europe/Zagreb

Most Users Ever Online: 53

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Paladin: 18

spyder: 14

veselouKristu: 14

Demi: 13

nadalina: 6

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1136

Moderators: 5

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 12

Topics: 82

Posts: 486

Newest Members:

MeggSlink, AntonMit, PedroGex, KamilaGum, DonnaCoows, IngaHaut, OrleanSFO, RonaldMup, FrankJak, ElinAnom

Moderators: sdkukec1: 206, Daniel: 3, Jelena Kerovec: 0, iva.b: 0, Ana Sekelj: 0

Administrators: