Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
Suprug sa mlađom ženom
September 15, 2011
3:24 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline

Poštovanje, evo još jednog pitanja pristiglog emailom na koje ovim putem odgovaram.
_____________________________________________________________________

Poštovani,
pronašla sam na Internetu vaše savjete u vezi obiteljskih problema. Nekako su mi se učinili najprihvatljiviji, stoga vam se obraćam pitanjima za moj problem.
Naime, nakon ** godina braka, sin je našao suprugov mobitel iz kojeg smo saznali da je u vezi s mlađom ženom ( koja također ima obitelj). Živimo u ********, njihov odnos je više putem poruka.

Nakon prvobitnog šoka (suprug je otišao na 3 dana), sjeli smo i porazgovarali. Tada sam shvatila da on već duže vrijeme nije bio presretan u našem braku, ali na žalost je šutio. Kamo li sreće da je govorio!!! Saldo razgovora je bio da je on prekinuo vezu s drugom, da je pogriješio , ali da se zaljubio nju. U braku smo ostali jer smo shvatili da smo previše toga prošli zajedno, da ne znamo živjeti jedan bez drugoga. U razgovorima sam shvatila da smo zaista oboje griješili, ja, koja sam ga svojom posesivnom ljubavi gušila, predbacuje mi da sam ga stalno korila što je kod tete više nego doma, da nam je ona posudila previše novaca i da joj se morao nekako odužiti, da sam ga korila da ona zna više njegovih planova nego ja , da nisam željela ići živjeti u kuću njegove majke...sve u svemu - nisam ga slijedila (što i zaista ima puno istine, jer ako vi od tete čujete planove svoga muža, nije vam lako) .
Nakon mjesec - dva učinilo mi se da on ipak i dalje održava vezu porukama. Na moj upit, moram priznati nije bio voljan odgovoriti, samo mi je govorio da mu treba ovog časa samo mir i da ga ne ispitujem svakih mjesec dana isto.
Pročitala sam svu moguću literaturu, pokušavala se ponašati prema uputama...imala sam svoje uspone i padove! Imam ih i sada (iako je od saznanja prošlo 9 mjeseci). Kada sam ga prije mjesec dana upitala, nakon nekog čudnog ponašanja, da li je još u kontaktu s njom - konačno nije šutio - već rekao NE.
Međutim, nekako osjećam da to nije bilo previše iskreno (često zna biti tupog pogleda, često gasi zvuk mobitela....).

Shvatila sam jedno: borit ću se za čovjeka koji je bio i nakon svega ostao moja jedina ljubav. Više ništa ne ispitujem, nastojim živjeti smirenije (imala sam užasno pečenje u želucu, tresle su mi se ruke, svaki čas sam bila oblivena vrućinom...). Borit ću se , ali ne znam kako... trebala bih postati poduzetnija, pronalaziti neke nove načine naših zajedničkih trenutaka, uvesti neke novine, rasplamsati neke nove strasti. (što se tiče intimih odnosa, moram priznati da su bolji i češći nego prije)
Zboravila sam reći da moj muž ima ** godine - prije godinu dana otišao je u prijevremenu mirovinu, sretan je na vikendici koju imamo, u jutro odlazi, na večer dolazi. Ja pak imam ** god. , radim , ali nastojim svaki slobodan trenutak da mu se pridružim. Nekad mi se čini da mu je drago što sam sa njime, nekad da mu smetam. Ne želim više gledati sve kroz povećalo, želim da budemo sretni i sve ću učiniti da spasim naš brak .
Mene zanima, kako se boriti, što učiniti da ne doživim ponovni pad, kako vratiti strast u našu vezu, kako da stanem ponovno na noge i budem opet vesela osoba, osoba koja se zezala i smijala zajedno sa svojim mužem?!
Napominjem da moj suprug sigurno neće na bračne terapije, ne želi da više o tome razgovaramo. Samo mi govori da šutim, da mu dam mir koji mu je ovog časa potreban, da živimo mirno.
Jasno mi je da mogu mijenjati samo sebe, to i želim, želim biti sretna, želim ponovno svoj brak, koji je meni ruku na srce, bio lijep.
Ali, želim i znati - kada je vrijeme za povući se?
Stoga vas molim da mi što prije odgovorite tj pomognete svojim savjetima
Neizmjerno sam vam zahvalna

Srdačno, *******

_________________________________________________________________

Draga ******, vrlo mi je žao zbog vaše situacije. S druge strane, moram priznati da rijetko kada čujem tako zrelo razmišljanje od nekoga tko je (bio) povrijeđen.

Prvo, moram vam reći da mi je jako drago da se želite boriti i da razumijete da je to borba. Da bi imali brak, nije se potrebno truditi, to svatko može. Ali da bi imali dobar brak, za njega se morate boriti, a često i umirati (svojim željama i prohtjevima, nadama i snovima) da bi na kraju shvatili da ste u biti sretniji i zadovoljniji nego što ste se nadali. Drago mi je kada kažete da bi učinili sve što je potrebno. Nadam se da stojite iza vaših riječi, jer će se to stvarno i očekivati od vas.
Drugo, moram vam reći i to da intiman život, taj žar koji zazivate, se ne može "zapaliti" samo tako. Naime, dobar intiman odnos je rezultat dobrog braka, a ne obrnuto. Stoga, definitivno radite na tome da budete intimni, ali i na vašem odnosu - on mora biti katalizator dobre intimnosti.
Treće i najvažnije - nitko ne poznaje vašeg supruga kao što ga vi poznajete. Postoji puno dobrih knjiga, puno savjeta o tome kako "voljeti" svoje partnere, ali autori knjiga mogu govoriti o nama općenito. Vi znate što je vašem suprugu potrebno "specifično". Stoga, uzmite si vremena i zapišite si stvari za koje znate da ih vaš suprug voli - od pogleda, riječi, jela, stavova, osmjeha, muzike, filmova, plesa, seksa, ... što god. Nitko to neće znati tako dobro kao on, a nakon njega VI! I onda, slijedite taj popis! Uz to, prisjetite se vremena i trenutaka kada ste bili (naj)sretni(ji). Zašto? Što mu je izmamilo osmjeh na usne?
Četvrto - nitko ga ne može tako voljeti kao vi - nikakva ljubavnica, nikakva žena sa strane ne zna ga kao vi. Stoga, najbolji način da ga pridobijete za sebe nije taj da mu prigovarate i da budete posesivni (to inače djeluje kontraproduktivno), nego da ga volite kao što ga nitko nikada nije volio! Tako se dobivaju bitke za brakove.

Često se prisjetite (ne sa osjećajem krivice, nego realnosti) što ste činili da "gušite" vaš odnos, i činite suprotno. Ne budite posesivni, ne budite gunđalo, slijedite svojeg supruga. Pokažite mu da ste spremni čuti njegove primjedbe i promijeniti se. Dozvolite si uspone i padove - to je normalno.

Ništa ne mijenja srce osobe kao ljubav - stoga, nastavite dosljedno činite ove stvari koje sam vam gore napisao, i javite se nakon nekog vremena kako ide.

Sretno i srdačan pozdrav,
Davor1

Forum Timezone: Europe/Zagreb

Most Users Ever Online: 53

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Paladin: 18

spyder: 14

veselouKristu: 14

Demi: 13

nadalina: 6

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1116

Moderators: 5

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 12

Topics: 82

Posts: 486

Newest Members:

lamstoresekay, RobertExime, Calvinvic, Bosterbona, Astar, lamstoreselle, fvbznlazijnh, DavidBut, Drakulaalofe, Davidpheri

Moderators: sdkukec1: 206, Daniel: 3, Jelena Kerovec: 0, iva.b: 0, Ana Sekelj: 0

Administrators: