Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
totalna zbrka
May 28, 2007
9:38 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
175sp_Permalink sp_Print

Draga Jana!
Hvala vam na malo više detalja. Znači, imate 38 godina, stabilan posao, financijski neovisna (što god da to značilo u HR kulturi), ali bez svoje nekretnine, dijete iz prvog braka je pripalo suprugu, imate novu bebu, novi partner, i ovaj sadašnji patner je morao uči u sliku dok je još vaš odnos sa vašim mužem ili trajao ili je bio u tijeku razvoda. Koliko vaš novi parnter ima godina? Je li on imao prijašnje veze ili brak? Zašto ih je prekidao? Prema svemu sudeči, niste si dali previše vremena da se skrasite, nego ste "uletjeli" u odnos s drugom osobom.
Udaljili ste se od vašeg supruga iz prvog braka, i nikada vjerojatno niste naučili pravilno komunicirati niti rješavati sukobe, tako da je vrlo vjerojatno da će se ponoviti ista situacija u ovom odnosu. To što imate dijete neće ništa spriječiti, na žalost to nam kažu statistike.

Vama treba savjetovanje pod hitno, jer imate nekoliko područja na kojima trebate raditi. Prvo, na komukaciji i rješavanju sukoba, zatim na postavljanju granica (pošto vaš suprug nikada nije "napustio" roditeljski dom), te na ozakonjenju vašeg odnosa. To nije zdravo okruženje za vas niti za vaše dijete, a isto tako niti za roditelje vašeg partnera (koji vas manipulacijom pokušavaju prisiliti ili da odete ili da ozakonite vaš odnos).

Eto, to je sve za sada, ako imate pitanja, javite se!

Srdačno,
Davor1

May 26, 2007
9:09 pm
Avatar
jana
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
May 25, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline
174sp_Permalink sp_Print

Poštovani Davor,

hvala na brzom i utjesnom odgovoru. Istina je da nisam isla u detalje, ali mozeda radi zbrke koja vlada u mojoj glavi. Inace imam 38g., stabilan posao, financijski sam neovisna, partner takodjer ima dobra primanja tako da to i nije problem trenutno. Pravno sam rastavljena, udala sam se sa 20g., na fakultetu sam ostala trudna, uspjesno sam zavrsila faks, brak je dugo trajao, ali smo izgubili nit tijekom godina, dok smo se sredili, kupili stan itd. Slijedila je rastava, nova veza i dijete. Buduci sam ostala bez stana, prvo dijete je ostalo i trenutno zivi sa ocem. Sada zivimo u stanu mog novog partenera s bebom. Eto ukratko, nadam se da vam je sad lakse povezati konce.
Uglavnom, problem je u odnosu roditelja mog novog partnera s nama. Definitivno njegov otac s nama ne prica, ignorira nas, a mama pokusava povezati raskol oca i sina i to vodi u ludilo. Pokusava dogovoriti sastanke, tako da ocu dava dijete da ga vidi, nagovara mog partnera da dodje kod njih raditi u kuci (u tijeku je adaptacija) iako otac s njim ne progovara rijeci i napusti prostoriju kad on udje. Svi razgovori s njim su rezultirali tako da je on povrijedjen nasom vezom, jer sam ja razvedena i imam dijete i on to ne moze prihvatiti.
Moj partner je sada razvucen izmedju mene i svoje mame, pokusava joj ugoditi i nosi ocu dijete, bez obzira na ocevo omalovazavanje.
Eto, ukratko, ne znam gdje to dalje vodi i ima li to sve smisla. Inace nasa veza je ok, dobro se slazemo, ali ovaj dio ne stima, pa ako imate jos kakav savjet i prijedlog, unaprijed hvala........

May 25, 2007
2:02 pm
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
173sp_Permalink sp_Print

Draga Jana,
meni uvijek puca srce kada čujem ovakve priče, i ono što je najteže je to što često čujem takve priče. Ovdje imamo nekoliko različitih nivoa dinamike koje štete vašem odnosu.
Kao prvo, vi ste već imali jedan odnos iza sebe, i moram ocijeniti samo na temelju onog što sam čitao, pretpostavljam ili da ste rastavljeni pravno ili samo emocionalno (najvjerojatnije pravno). Iz toga braka ste doveli dijete koje više nije curica nego gotovo odrasla žena.
Povrh toga, imate dijete staro 7 mjeseci, tako da je moja pretpostavka da ili imate 40 godina ili ste jako blizu. To vas stavlja u vrlo nezgodnu poziciju. Statistika nam kaže da žene nakon razvoda ubrzo uđu (u roku od najčešće manje od godine dana) uđu u odnos sa drugom osobom, te pokušavaju uspostaviti dozu sigurnosti. Jedno od područja sigurnosti je stambena sigurnost, zatim financijska sigurnost, emocionalna sigurnost, itd. Uz sve to, često se (opet kažem statistički), parnteri nakon razvoda vežu za osobe slične osobi koju su ostavile, tako da postoji mogučnost da je vaš sadašnji partner sličan vašem bivšem u puno područja. To isto može izazvati probleme.

Sve ovo kažem da pokažem da mi niste dali dovoljno informacija da vam kažem nešto više o vašim prošlim problemima. No, vratimo se vašim svakodnevnim problemima. Vaš je problem vrlo uobičajen. Događa se kada jedan ili oba partnera ne napuste svoje roditelje u potpunosti (emocionalno, duhovno, financijski, itd.). Ako se stalno osjećate krivim zbog stvari koje roditelji kažu ili učine, oni i dalje kontroliraju vaš život, ili da se možda izrazim i grublje, ponekad i manipuliraju.

Očigledno je da je to vaš problem i vrlo mi je žao zbog toga, no to nije jedini problem. Vi imate čitavu torbu problema, ali činjenica je da se nečete maknuti dalje u koliko se ne rješite ovog "slona".
Savjet? Odmaknite se od roditelja, u ljubavi objasnite da trebate malo vremena da se vas dvoje povežete. Zatim, potražite savjetovanje što prije. Vaš se odnos raspada zbog utjecaja iz vana, još i prije nego što je ozakonjen, te pronađite načina da uspostavite granice da ga obranite.

Slobodno postavite više pitanja, ali mi molim vas dajte malo više informacija na kojima bi mogli temeljiti savjete.

Srdačno,
Davor1

May 25, 2007
11:56 am
Avatar
jana
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
May 25, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline
172sp_Permalink sp_Print

Evo citam po webu pa evo mog slucaja, ako ima tko kakav pametan prijedlog, jer ja vec pomalo ludim.
Naime, imam bebu staru 7mjeseci, zivimo partner i ja nevjencano, bila sam u braku i iz tog braka imam 17g curicu. Slazemo se super, zivimo vec godinu dana zajedno, imamo vlastiti stan, posao, roditelji su u drugom gradu. Problem je u njegovim roditeljima i odnosima s njima. Naime, njegov otac ne prica s nama i totalno nas ignorira, samo kada dodje u zg dogovorimo neko druzenje s njegovom mamom i onda njegov otac uzme dijete, a nas kao da i nema. Tako je otkad se mali rodio. U isto vrijeme njegova mama pokusava napraviti neki odnos izmedju oca i sina, pa svaki dan na tel. zove mog partnera i nagovara ga da zove oca, da dodje u njihov grad, da se druze itd, a u isto vrijeme otac mu se niti ne javi na tel, ignorira i mene i njega 100%.
Sada zadnje mama trazi od njega da dodje doma i pomogne im sanaciju kuce, iako je situacija zivi uzas.
Meni ovo dalje nema smisla, ja vise ne mogu ni ici na ta druzenja gdje on nas 100% ignorira, a nema mi ni smisla da on ide u roditelja doma dok je ovakva situacija. Pocinjem pucati i razmisljam da se maknem iz te ludnice.
Inace sve moguce svadje koje mi imamo dogadjaju se radi njegovih roditelja.
Ja rjesenja ne vidim osim da se maknem s bebom i nadjem neki mir.

Hvala na bilo kakvom odgovoru, savjetu i bilo cemu.

May 25, 2007
11:56 am
Avatar
jana
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 2
Member Since:
May 25, 2007
sp_UserOfflineSmall Offline

totalna zbrka

Forum Timezone: Europe/Zagreb

Most Users Ever Online: 53

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Paladin: 18

spyder: 14

veselouKristu: 14

Demi: 13

nadalina: 6

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1136

Moderators: 5

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 12

Topics: 82

Posts: 486

Newest Members:

MeggSlink, AntonMit, PedroGex, KamilaGum, DonnaCoows, IngaHaut, OrleanSFO, RonaldMup, FrankJak, ElinAnom

Moderators: sdkukec1: 206, Daniel: 3, Jelena Kerovec: 0, iva.b: 0, Ana Sekelj: 0

Administrators: