Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —
— Match —

— Forum Options —

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_TopicIcon
kako biti dobra supruga i majka
September 20, 2009
11:55 am
Avatar
Guest
Guests
258sp_Permalink sp_Print

🙂 🙂 🙂 🙂

June 12, 2006
9:57 am
Avatar
sdkukec1
Moderator
Members

Moderators
Forum Posts: 206
Member Since:
July 5, 2004
sp_UserOfflineSmall Offline
140sp_Permalink sp_Print

Poštovanje Keka,
drago nam je da ste nam se javili. Moram priznati da je vaša frustracija opravdana i da vas razumijemo. Kada nešto isplanirate i dogovorite se sa svojim supružnikom, a zatim on promijeni planove, to je dosta nezgodno. Još je gore u koliko on ili ona to ćesto rade, i nisu spremni se promijeniti. To govori nekoliko stvari - prva, on ili ona ne poštuju dovoljno svoga partnera da bi poštivali njihove dogovore. Drugo, nisu spremni vidjeti koliko problema time uzrokuju, i uvijek očekuju od partnera da "razumije" a ne od drugih koje bi možda iznevjerio, bilo kod posla ili nekih drugih obaveza.
Na žalost, te su stvari ćesto samo simptom drugih problema, koje sada ne vidimo iz ovog kratkog sadržaja vaše poruke.
Prema tome, odgovor je paušalan - molite se za svog supružnika (kliknite na ovaj link koji će vas odvesti tamo i dati vam primjer kako se moliti za njega:[#1257])
Zatim, pokušajte razgovarati sa njime, te mu pokušajte objasniti koliko ti njegovi postupci utjeću na vas, te pokušajte bolje isplanirati vaše odgovornosti tako da ne dolazi do sukoba među vama.

Što se tiće drugih odgovornosti kao pospremanje kuće ili čuvanje djeteta, muškarci se ne snalaze dobro u tim stvarima, te se kod kuće često povlaće u "pečinu" - provode vrijeme pred kompjuterom, televizorom, novinama, pričaju o sportu, itd. Te stvari mogu kontrolirati. Ono što pomaže tada je da im date neku malu odgovornost i da ih hvalite kada to naprave, javno ih pohvalite svima, itd. Na taj će način oni dobiti samopouzdanje u vezi kućnih odgovornosti, i biti će vam više od pomoći.

Kao što ste spomenuli, da sada kada razmislite vidite da on uopće ne vodi brigu o nekim stvarima, to je, kao što sam naveo gore, samo simptom da nešto drugo ne valja. Možda bi bilo dobro da nađete babysittera, i da pokušate otvoreno razgovarati što možete učiniti da poboljšate vaš brak i cjelokupni odnos.

U koliko imate još pitanja, slobodno se javite.

Davor1

June 9, 2006
12:31 pm
Avatar
keka
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
June 9, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline
137sp_Permalink sp_Print

Imam jedan problem, priznajem da je malo tesko pisati o nekim nezadovoljstima, porodične prirode.Meni se desava da se prosto iznerviram kad moj muž, naprimer sedi po tri dana ispred kompjutera, ne pomera se, a ja moram i o detetu da brinem, i kucu da sredjujem. Protekle nedelje, sestra me je zamolila da sedim sa njenim sinčicem u cetrvrtak, zato sto ona i njen suprug moraju ici na neki sastanak, ja to mužu kažem i kažem mu još da za četvrtak nista ne planira, kad dodje cetvrtak, muž mi kaže da moramo ici na selo da bi nesto odneli, pošto on nema vozačku, moram ja da vozim, i naravno pošto nemam dete sa kim da ostavim, moram i dete uzeti.
Sad dok ovo pišem shvatam da on ustvari ne vodi računa o tome da li ja mogu ili ne mogu, važno je da on završi posao.Da se to dešava samo redje ne bi mi stvaralo problema, ali poneki put prevrši meru a ja izgubim živce.
Htela bih da nešto učinim da predjem preko toga a da se ne izživciram, zato sto posle takvih diskusija nikad se ne osećam prijatno.

June 9, 2006
12:31 pm
Avatar
keka
Više čitam, malo pišem
Members
Forum Posts: 3
Member Since:
June 9, 2006
sp_UserOfflineSmall Offline

kako biti dobra supruga i majka

Forum Timezone: Europe/Zagreb

Most Users Ever Online: 53

Currently Online:
1 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Paladin: 18

spyder: 14

veselouKristu: 14

Demi: 13

nadalina: 6

Member Stats:

Guest Posters: 0

Members: 1114

Moderators: 5

Admins: 0

Forum Stats:

Groups: 2

Forums: 12

Topics: 82

Posts: 486

Newest Members:

Calvinvic, Bosterbona, Astar, lamstoreselle, fvbznlazijnh, DavidBut, Drakulaalofe, Davidpheri, Jamesfooft, LidyRaifs

Moderators: sdkukec1: 206, Daniel: 3, Jelena Kerovec: 0, iva.b: 0, Ana Sekelj: 0

Administrators: