Sjećate li se kad ste se prvi put zaljubili? Ta školska zaljubljenost uzburkala je vaše osjećaje a da se niste posebno trudili oko toga. Izraz “zaljubiti se” rabimo da opišemo fenomen iznenadne spoznaje da je naše osjećaje “zarobila” predivna osoba. Nažalost, naše nas društvo potiče da vjerujemo kako bi svaka ljubavna veza trebala biti jednako “laka”. Stoga mnogi parovi ulaze u brak sigurni da će ih ljubav koju osjećaju jedno za drugo provesti kroz sve teškoće. I tako milijuni parova ubrzo otkriju da se dobar brak ne događa samo tako.

Iako inače inteligentni ljudi, koji ne bi kupili auto, uložili novac u banku, pa čak ni obavljali svakidašnju kupovinu prehrambenih namirnica a da prije toga dobro ne razmisle, ipak ulaze u brak bez plana kako ga učiniti uspješnim.

kako-razumjeti-slider

No Bog se već pobrinuo za plan i dao nam upute za brak prema svojim standardima. Njegovim je planom predviđeno osposobljavanje dviju osoba da se skupa razvijaju u međusobno zadovoljavajućem odnosu te da na osnovi vlastitoga pozitivnog iskustva pomažu drugim bračnim parovima. Zanemarivanje tog plana uzrokom je osamljenosti i otuđenosti muža i žene, što se može vidjeti u većini današnjih bračnih zajednica. Čak i uz ulaganje velikih napora, ako se ne slijede Božje upute, rezultat je uzaludan trud, gorko razočaranje i, vrlo često, rastava braka.

Kao odgovor na postojeću potrebu u današnjim brakovima, Fokus obiteljski život objavio je niz priručnika pod nazivom Izgrađujmo dom zajedno. Priručnici su osmišljeni tako da parovima ponude proučavanje u maloj grupi gdje će naći odgovore na pitanje o tome kako izgrađivati brak na kršćanskim temeljima.

Grupa Izgrađujmo dom zajenoNadamo se da će, kao odgovor na to pitanje, Božje upute za izgrađivanje obitelji potaknuti rast i razvoj brakova ispunjenih Kristovom ljubavlju.

Serija priručnika Izgrađujmo dom zajedno bavi se ovim temama: