Brak i obitelj osnovne su jedinice društva kakvo poznajemo. Ove ključne institucije podvrgnute su velikim iskušenjima kojima se želi promijeniti njihova struktura: Brak = Žena + Muškarac.

Stoga Vas pozivamo da se pridružite građanskoj inicijativi „U ime obitelji“ koja okuplja pojedince, obitelji, građanske udruge i pokrete – sve koji drže da je brak jedino zajednica žene i muškarca. Ova građanska inicijativa dobila je potporu svih većih vjerskih zajednica u Republici Hrvatskoj.

Cilj nam je kroz zajedničko djelovanje osigurati raspisivanje referenduma kojim će se u Ustav Republike Hrvatske unijeti odredba da je brak jedino životna zajednica žene i muškarca.

Smatramo da brak, kao zajednica žene i muškarca, proizlazi iz vrijednosti, kulture i tradicije našeg naroda, da je važan dio nacionalnog identiteta te treba imati trajnu zaštitu Ustava Republike Hrvatske.

Referendumsko pitanje glasi:

Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?

Ciljevi referenduma su:

  • Osigurati da Ustav i zakoni Republike Hrvatske definiraju brak jedino kao životnu zajednicu žene i muškarca
  • Jamčiti zakonsku zaštitu djece, braka i obitelji te spriječiti izjednačavanje istospolne zajednice i braka
  • Zaštititi djecu od usvajanja od strane istospolnih parova
  • Učvrstiti pouzdanje svima koji cijene općeljudske vrijednosti da zajednički možemo donositi pozitivne promjene u hrvatskom društvu

Za raspisivanje referenduma potrebno je prikupiti najmanje 375.000 potpisa građana u roku od 15 dana. Potpisi će se prikupljati od 12. do 26. 5. 2013. na više od 2.000 mjesta na području Republike Hrvatske.

Lokacija za prikupljanje potpisa možete pronaći na stranicama incijative “U ime obitelji”