Doktore i gospođo Kimmel, recite nam nešto o sebi – gdje ste rođeni, odrasli; koje je vaše obrazovanje; nešto o svojoj obitelji i sadašnjoj misiji.

Darcy: Ja sam rođena u sjeverozapadnom kutu Sjedinjenih Država, u malog gradiću Moses Lake u saveznoj državi Washington. Moje rano djetinjstvo je bilo prilično skromno i u oskudnim okolnostima. Živjeli smo u okruženju koje je bilo više ruralno. Bila sam drugo od šestero djece. Stvari su krenule najbolje za moju obitelj kada je otac dobio posao kao asistent jednog od senatora savezne države Washington. Zbog toga smo se morali preseliti na drugi dio zemlje u saveznu državu Maryland na istočnoj obali SAD-a. Bilo mi je 12 godina kada smo preselili. Smjestili smo se u gradu Annapolisu, slikovitom okruženju nedaleko od Washingtona D.C. gdje je moj otac radio.

Nakon što sam maturirala otišla sam u saveznu državu Tennessee kako bi započela dodiplomski studij na Bryan Collegeu. Nakon moje druge godine studije, Tim i ja smo se vjenčali. Nastavila sam studij na Southern Methodist University u Dallasu te na kraju završila studij i diplomirala na Sveučilištu Ottawa nakon što smo se preselili u Arizonu.

Tim i ja smo se vjenčali 1972. godine. Prve četiri godine braka proveli smo u Dallasu, u saveznoj državi Texas, gdje je on na Teološkom fakultetu Dallas završavao svoj postdiplomski studij. Preselili smo se u Sctottsdale u saveznoj državi Arizoni kako bismo zasnovali obitelj, ali trebalo nam je još četiri godine (ukupno osam godina) da bismo začeli svoje prvo dijete. Na kraju smo podigli četvero djece (djevojčica, dječak, djevojčica, dječak): Karis, Codyja, Shiloh i Colta. Sva naša djeca su sada u braku te imamo petero unučadi i šesto na putu koje bi se trebalo roditi u listopadu.

Tim: Rođen sam u New Castleu u saveznoj državi Pennsylvaniji. Kao i Darcy, jedno sam od šestero djece. Moja se obitelj preselila u Maryland kada mi je bilo 10 godina te smo se skrasili pored Annapolisa. Upoznao sam Darcy nekoliko godina kasnije, nedugo nakon što se njezina obitelj doselila u Annapolis, ali bio je to tek usputni susret. Još se nekoliko godina nismo zapravo bolje upoznali niti sprijateljili. Jedna zanimljivost koja nam je zajednička je da smo oboje vidjeli Beatlese tijekom tinejdžerskih godina. Bilo je to 1964. godine. Bili smo na istom koncertu, iako ne zajedno.

Upoznali smo se i postali prijatelji kada je meni bilo 17, a njoj 15 godina. Naša se ljubav počela razvijati gotovo odmah nakon što smo se upoznali. Nakon što sam maturirao, ja sam prvi otišao na Bryan College u državi Tenenessee. Budući da sam dvije godine stariji, ona je došla na Bryan College kao brucošica kada sa ja bio na trećoj godini studija. Do moje diplome naša se ljubav razvila do tog stupnja da smo znali kako želimo provesti ostatak svog života jedno s drugim. Vjenčali smo se tog ljeta nakon što sam diplomirao te se preselili u Texas gdje sam ja započeo četverogodišnji postdiplomski studij na Teološkom fakultetu Dallas. Doktorirao sam na Western Seminary tijekom četrdesetih godina svog života.

Što se tiče naše misije, Darcy i ja živimo kako bismo vidjeli obitelji transformirane silom Božje milosti kako bi postale instrumenti obnove i reformacije.